maanantai 7. tammikuuta 2008

Lukemista ja kirjoittamista

Sain tänään kahdesta kurssista yhteensä viiden opintoviikon merkinnän. Toisesta kurssista sain kolmosen ja toisesta nelosen (asteikko on 1-5). Vähän tuo kolmonen jäi kaivelemaan, mutta pääasia, että sain kurssin läpi.

Nyt keväällä aion suorittaa kaikki opinnot, niin että jää vain pelkkä gradu tekemättä. Viestinnästä on suorittamatta 2 luentosarjaa: "Tiedeviestinnän instituutiot ja käytännöt" sekä "Mediahistoria". Näihin taisi kumpaankin liittyä luentojen lisäksi luentopäiväkirja sekä essee. Lisäksi pitää tehdä työanalyysi toimittajan työstä. Käytännössä siis essee, missä pitää käyttää lähdekirjallisuutta ja haastatella toimittajaa. Olen jo alustavasti sopinut haastattelevani yhtä tuttavaani, joka on Keski-Uusimaa -lehdessä toimittajana. Näiden kolmen homman jälkeen on viestinnän sivuaine suoritettu!

Sosiaalityössä minulta puuttuu myös 2 luentosarjaa, mitkä suoritan nyt keväällä: "Riski, kontrolli ja nuoret rikoksentekijät" ja "Kuntoutuksen monimuotoisuus". Ja näihinkin liittyvät luentopäiväkirjat. Lisäksi on 2 tiedekuntatenttiä sekä pro-seminaarityön laajentaminen kandin työksi (jos vain mahdollista). Menen keskustelemaan tästä keskiviikkona laitoksellemme.

Ja sitten vielä viimeisenä - englannin suullinen. Voi hurja, tämä se on kaikista haastavin. Kaikesta muusta selviän lukemalla, mutta englanti. Huh huh. Englannin kirjallisen olen jo suorittanut, mutta tämä puhuminen..... Ilmoittauduin jo sellaiselle ALMS-kurssille, mikä on jonkinlaista itseopiskelua. En ymmärrä, miten sillä voi läpäistä tämän kurssin, mutta jos se on mahdollista, niin sinne siis....

Ei kommentteja: