maanantai 19. toukokuuta 2008

Ei mitkään kissanristiäiset vaan synttärit!

Meidän perhe meinasi tänään tikahtua nauruun: äiti lähti kissan synttäreille Helsinkiin. Olen jo pitkään seurannut Viltsu-kissan blogia. Väliaikaisemännänkin olen muutaman kerran tavannut yliopistolla. Kuulun Viltsun tuttavapiiriin facebookissa ja *kröhöm* sain kutsun Viltsun 15-vuotis synttäreille tänään Helsingin Kallioon. Ja minähän lähdin. Autolla. Ja kartan kanssa.
Hyvin löysin perille. Ja parkkipaikankin löysin heti. Ja Viltsu, se oli juuri niin komea, kuin kuvissakin. Loikoili pihalla maassa silmät hiukka raollaan. Sain jopa rapsuttaa pari kertaa.

Ja tarjoilut - ne oli tosi upeat: salaattia, sämpylöitä, päällystahnoja, kahvia, keksejä, viiniä....... Ja vielä kivaa seuraa. Kiitos vielä kerran Mari - ja muut vieraat. Oli kiva käydä. Ja Viltsulle vielä onnittelut ja saman verran ikää lisää....
Viltsu ei kuulemma halunnut lahjoja, joten tein lahjoituksen Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle.


6 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Kiitos kovasti vierailusta ja tuomisista: kaikki ruuat, ml. tuomasi piirakka, hupenivat illan (ja yön...) mittaan :)

Ja hyvähän se on, että äiti järjetää perheelle hupia vaikka osallistumalla kissan juhliin :D

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Ai niin, niistä sämpylöistä ja hummuksesta. Sämpylät oli jollain ihan perusohjeella, rouheisten jauhojen lisäksi taisin laittaa taikinaan kaurahiutaleita (leivon sämpylät aika fiilispohjalta, joten en aina muista, mitä lopulta olen laittanut).

Hummus on myös vähän sinne päin -meiningillä, mutta perustaltaan seuraavaa:

- yön yli liotettuja ja sitten paketin ohjeen mukaan keitettyjä kikherneitä, kuivana n. puolet GoGreen-tuotemerkin paketista eli parisataa grammaa
- keitetyt herneet muussataan ja seokseen lisätään puolet (n. 150 gr) tahini-purkista (eli siis sitä seesamitahnaa, jota saa S-marketista)
- reilut rolaukset oliiviöljyä, sitruunamehua ja soijakastiketta
- paljon valkosipulia (käytän myös jauhetta, jos ei ole tuoretta muistanut ostaa)
- teelusikallinen tai jotain sinne päin mustapippuria
- sauvasekoittimella siis surautellaan kaikkea sekaisin ja lisätään mausteita maun mukaan, ja jos tahna on liian jähmeää, niin sitten vaan lisää öljyä ja vettä

Siinä siis suuntaa-antava ohje, minun kokkailuni kun ei todellakaan ole niin tarkkaa :)

Tahnan voi hyvin pakastaa: se ei kuitenkaan säily hyvänä jääkaapissa kuin muutaman päivän, joten on ihan fiksua tehdä isompi satsi kerralla ja sitten pistää käyttöannosmäärissä pakastimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Juustokuminaa, juustokuminaa, hummuksessa pitää olla juustokuminaa!

Emohiiri kirjoitti...

Marinadi: Kiitos neuvoista. Kokeilen kyllä tuota hummusta, en ole sitä vielä koskaan tehnyt. Mutta innostuin kovasti, se oli sulla niiiiiin hyvää.

Örkki: Jeps, lisään siis vielä juustokuminaa.

ELOHIIRI kirjoitti...

Hei kandi!!
Haastoin sinut!

Anki kirjoitti...

Heippa!
Ihailtavaa kissaihmisyyttä =) Minäkin olisin mutta tuo karvainen mies joka meillä asuu niin kovin allerginen. Mukava blogi sinulla täynnä arjen helmiä, elämää parhaimmillaan. Tällaisten ihanuusblogien innoittamana olen minäkin alkanut rakentelemaan omaani.
Kesätuoksuisia ja rennonletkeitä kesäpäiviä kaiken puuhastelun lomassa!