keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Sairaskertomus jatkuu

Mies kävi viime viikolla jälleen Töölössä näyttäytymässä lääkärille. Säryt jatkuvat, lähinnä kädessä, ja vasemmalla puolella on halvaantuneita paikkoja esim. rintalihas melko täysin, ojentaja ja myös selkälihakset osittain. Lääkäri oli aivan ihmeissään. Hän on kuulemma ollut mukana 500 samanlaisen leikkauspotilaan hoidossa, eikä kellekään ole tullut tällaisia jälkiseurauksia. Hän ei tiedä, mistä nämä kivut ja halvaantumistilat johtuvat. Magneettikuvan perusteella kaiken pitäisi olla kunnossa.

Lääkäri konsultoi selkä- ja kaularankaspesialistia, eikä hänkään osannut sanoa, missä vika. Laittoivat miehen ENMG-tutkimukseen (hermoratatutkimukseen). Siinä ainoastaan nähdään MISSÄ vika on ja sehän jo nyt nähdään ja tiedetään. SYYTÄ ongelmiin ei siinäkään löydetä. Yksi epäilys on hermopunoksen tulehdus. Joka tapauksessa kyseessä on useamman hermon ongelma.

Lääkitystä vaihdettiin. Nythän on siis jo havaittavissa muutamassa paikassa neuropaattista eli jatkuvaa hermosärkyä. Ja sitä ei saisi missään nimessä tulla. Aivot jotenkin oppivat sen kivun ja ilmeisesti sitten pitävät sitä yllä. Ja sairaslomaa tietty jatkettiin. Se oli miehelle suuri pettymys; hän on aika turhautunut olemaan kotimiehenä.

Vaikeita nämä hermoasiat - ja ilmeisen hitaita paranemaan.

Ei kommentteja: